Apps voor kids op school 

Twitter E-mail RSS
 
 
Home » Uncategorized » Hoe kun je een iPad aansluiten op een beamer
formats

Hoe kun je een iPad aansluiten op een beamer

Published on juli 17th, 2014 by

 

Een aantal keer kreeg ik de vraag hoe je een iPad kunt aansluiten op een beamer. Een iPad aansluiten op beamer behoort helaas niet tot de standaard mogelijkheden die Apple je biedt. Ze verkopen er gelukkig wel accessoires voor om dit wél voor elkaar te krijgen. Op dit moment kan ik zelf 2 oplossingen bedenken. Wil je weten hoe je een iPad kunt aansluiten op een beamer lees dan dit artikel goed door.

 

Apple iPad aansluiten op beamer met kabel

Apple verkoopt een speciale kabel om de iPad op de beamer aan te sluiten. Je ziet hem hieronder. In feite gaat het vrij eenvoudig, je stopt de kabel in de iPad en connect deze met de VGA aansluiting van de beamer.

ipad aansluiten op beamer

ipad beamer

Je kunt dit kabeltje voor een paar tientjes kopen bij bijvoorbeeld Bol.com. Je kunt hiermee je iPad aansluiten op de Beamer. Als je het irritant vindt om tijdens de presentatie aan een kabeltje vast te zitten, dan kun je hieronder ook lezen hoe je via Apple TV de iPad aansluit op de beamer zonder kabel.

 

iPad aansluiten op beamer via Apple TV

Ken je Apple TV al? Met Apple tv kun je alle Apple producten koppelen aan je televisie. Of beamer! Het leuke is dat dit draadloos kan gebeuren, je verstuurt de media via het Wifi netwerk. Denk aan muziek, video, maar ook de presentatie die je bijvoorbeeld hebt voorbereid. Als je alles goed in hebt gesteld dan werkt het echt als een trein. Je kunt echt je hele scherm spiegelen, dus ook als je even van app naar app wilt gaan en dat op de beamer wilt tonen, dan is dit mogelijk.

apple tv voor ipad en beamer

Je kunt Apple tv ook bestellen bij Bol.com. Het is een van mijn favoriete shops omdat de levertijd nogal snel is, maar voel je vrij om rond te kijken bij andere shops.

Er zijn diverse apps om je presentaties op te maken, maar daar wil ik in dit artikel verder niet op in gaan. Heb je zelf nog andere manieren voor een iPad aansluiten op beamer, laat ze achter via de reacties. Niet alleen ik, maar alle andere mensen uit het onderwijs zullen je erg dankbaar zijn!

Related posts:

 1. iPad op school gebruik zal toenemen
 2. iPad houder
 

6 Responses

 1. Mocht je naast een iPad in het bezit zijn van een apple laptop, zou ook kunnen kijken naar “AirServer” (http://www.airserverapp.com). Deze maakt, indien aangesloten op de beamer, ook een optie om de iPad aan te sluiten op de beamer

 2. […] zijn, en hoe jouw project daar misschien onderdeel van uit kan maken. Zo zijn er docenten die hun iPad aansluiten op beamer en daar ontzettend gave dingen mee […]

 3. Wendy Alberts

  Airserver werkt alleen met Vista, aangezien de meeste scholen Windows XP draaien is Reflection een beter alternatief.
  Ik gebruik t ook in mijn klas. Ik stream mijn iPad naar de PC en dus naar het digibord 🙂
  Soms hapert ie wat, maar uitleggen aan de instructie tafel was nog nooit zo leuk 🙂

 4. Leentje van Dijk

  Het lukt me niet om geluid te krijgen over de beamer als ik de ipad daarop aangesloten heb. Wel bij de aansluiting op de tv. Ik heb het aangesloten met een HDMI kabel van beamer naar het verbindingskabeltje die in de ipad zit. Tevens heb ik nog een audio tulpaansluiting naar de boxen vanaf het verbindingskabeltje.

 5. […] iPad aansluiten op beamer | School apps – Je iPad aansluiten op beamer is eenvoudig met het juiste kabeltje of met Apple tv. Lees hier hoe je eenvoudig je iPad aansluit op een beamer… […]

 6. […] iPad aansluiten op beamer | School apps – Je iPad aansluiten op beamer is eenvoudig met het juiste kabeltje of met Apple tv. Lees hier hoe je eenvoudig je iPad aansluit op een beamer… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

© School apps
credit